داروی آلزایمر چیست | بیماران آلزایمری چقدر زنده می مانند؟

داروی آلزایمر چیست
90 / 100

بیماری آلزایمر یک نوع از زوال عقل است که باعث کاهش توانایی های ذهنی و شناختی فرد می شود. این بیماری معمولاً در افراد بالای ۶۵ سال بروز می کند و رایج ترین علت دمانس یا فراموشی است. علت دقیق بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است، اما عوامل ژنتیک، محیطی و سبک زندگی ممکن است در ایجاد و پیشرفت آن نقش داشته باشند.  بسیاری از افرادی که بیماری آلزایمری در خانه دارند همواره این سوال برایشان ایجاد می شود که داروی آلزایمر چیست ؟ برای دریافت پاسخ این سوال و شناخت بهترین دکتر متخصص آلزایمر در تهران با ما همراه باشید.

آدرس بهترین کلینیک آلزایمر در تهران : اتوبان اشرفی اصفهانی بر بلوار مرزداران بعد از خیابان رضایی نژاد و بهار- پلاک 184- ساختمان ایمان طبقه همکف شرقی(پشت دارو خانه دکتر ختمی( شماره تماس :  02146291345)  

فهرست مطالب

داروی درمان آلزایمر چیست

همانطور که گفتیم، عوامل زیادی بر بروز بیماری آلزایمر نقش دارند. اما برای اینکه بتوانید به پاسخ داروی آلزایمر چیست برسید، لازم است ابتدا عواملی که باعث ایجاد این بیماری می شوند، را بشناسید. برخی از عوامل ریسک این بیماری عبارتند از:

  • سن بالا
  • ژنتیک خانوادگی
  • نژاد و جنس
  • فشار خون بالا
  • دیابت
  • کلسترول بالا
  • چاقی
  • سطح پایین تحصیلات
  • ترومای سر
  • افسردگی
  • فعالیت کم بدنی
  • فعالیت کم ذهنی

برخلاف فراموشی ناشی از پیر شدن، که معمولاً جزئی و موقت است، بیماری آلزایمر باعث اختلال جدی در حافظه، تفکر، زبان، قضاوت و رفتار فرد مبتلا می شود.

بنابراین توجه داشته باشید که در صورت بروز این بیماری باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. در صورت علاقه به پاسخ سوال داروی آلزایمر چیست با ما همراه باشید.

دارو برای درمان آلزایمر چیست

داروی آلزایمر چیست ؟ داروی درمان آلزایمر چیست ؟ اینها سوالاتی است که این روزها بشدت فکر بیماران آلزایمری و همراهانشان را درگیر کرده است. پزشک شما به منظور تشخيص بيماری آلزایمر، با استفاده از سابقۀ پزشکى، آزمون های شناختى، تصويربردارى پزشكى و آزمایش خون سعی در حذف سایر علل احتمالی اختلال حافظه می کند.  تشخیص قطعی آلزایمر تنها با آسیب شناسی بافت مغز پس از مرگ بیمار ممکن است.

داروی درمان آلزایمر چیست | داروی آلزایمر چیست

تا کنون راهی برای درمان کامل یا جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر شناخته نشده است، اما برخی داروها و روش های غیردارویی می توانند به بهبود علائم و کیفیت زندگی بیمار کمک کنند.  برخی از داروهای مورد استفاده در درمان آلزایمر عبارتند از:

داروهای مهارکننده آکولیناستراز (Acetylcholinesterase inhibitors)

این داروها با جلوگیری از تجزیه نوروترانسمیتر آکولین، به افزایش ارتباطات عصبی در مغز کمک می کنند. نام تجاری برخی از این داروها عبارتند از: دونپزيل (Donepezil)، ريواستيگمين (Rivastigmine) و گالانتامين (Galantamine).

داروهای ضد گلوتامات (Glutamate antagonists)

این داروها با مهار گیرنده های گلوتامات، به جلوگیری از آسیب سلول های عصبی توسط نوروترانسمیتر گلوتامات کمک می کنند. نام تجاری این دارو ممانتين (Memantine) است.

داروهای ضدافسردگی (Antidepressants)

این داروها با تعادل نوروترانسمیترهای سروتونین و نورادرنالین، به کاهش علائم افسردگی و رفتار پرخاشگرانۀ بيمار کمک مي کنند. نام تجاری برخی از اين داروها عبارتند از: فلوکستين (Fluoxetine)، سيتالوپرام (Citalopram) و سروترالين (Sertraline).

داروهای ضدروان پريشی (Antipsychotics)

داروی آلزایمر چیست ؟ این داروها با تعادل نوروترانسميتر دوپامين، به کاهش علائم روانپريشى بیمار کمک می کند.

بیشتر بدانید: بهترین دکتر ام اس تهران کیست؟

داروی آلزایمر در ایران

بیماری آلزایمر یکی از انواع دمانس یا زوال عقل است که باعث کاهش تدریجی حافظه، تفکر، قضاوت و توانایی های شناختی فرد می شود. آیا تابحال فکر کرده اید داروی آلزایمر در ایران چیست؟ در واقع این بیماری در حال حاضر درمان قطعی ندارد، اما برخی داروها می توانند علائم را کنترل کرده و پیشرفت بیماری را کند کنند. بنابراین در پاسخ به سوال داروی آلزایمر چیست می توان اینگونه پاسخ داد:

بر اساس سازمان غذا و داروی آمریکا، چهار دارو برای درمان آلزایمر تایید شده اند که سه مورد آنها در ایران نیز موجود هستند. این داروها عبارتند از:

  • دونپزیل (Aricept)
  • گالانتامین (Razadyne)
  • ریواستگمین (Exelon)

علاوه بر این داروها، چهارمین دارو که به تازگی تایید شده است آدوکانوماب (Aduhelm) نام دارد که با چسبیدن به پلاک های آميلوئید در مغز، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آنها را از بین ببرد. این دارو در مراحل اولیه آلزایمر مصرف می شود و به صورت تزریق داخل وریدی انجام خواهد شد. عوارض جانبی این دارو ممکن است شامل تورم و خونريزی مغزی باشد.

این دارو هنوز در ایران وارد نشده است و قیمت و نحوه تهیه آن مشخص نیست.

اسم قرص آلزایمر | داروی آلزایمر چیست

اسم قرص آلزایمر

اسم قرص آلزایمر چیست؟ بیماری آلزایمر یک اختلال شناختی است که باعث کاهش حافظه، تفکر، قضاوت و عملکرد روزانه می شود. این بیماری معمولا در افراد بالای 65 سال رخ می دهد و با پیشرفت زمان بدتر می شود. هنوز علت دقیق این بیماری مشخص نشده است، اما دانشمندان احتمال می دهند که ناشی از تجمع پروتئین های آنومال در مغز باشد.

در حال حاضر، هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما برخی از داروها می توانند این علائم را کاهش دهند و فرایند زوال را کند کنند. برخی از داروهای رایج برای درمان آلزایمر عبارتند از:

دونپزیل (Aricept)

این دارو با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام استیلکولین در مغز، عملکرد شناختی را بهبود می بخشد. این دارو برای مراحل خفیف تا شدید بیماری آلزایمر تجویز می شود. عوارض جانبی شامل تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، خستگی و کاهش وزن می باشد.

گالانتامین (Razadyne)

 داروی آلزایمر چیست ؟ این دارو همچنین با افزایش سطح استیلکولین در مغز، عملکرد شناختی را بهبود می بخشد. این دارو برای مراحل خفیف تا متوسط بیماری آلزایمر تجویز می شود. عوارض جانبی شامل تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، گیجی، خستگی و برادیکاردی (ضربان پایین قلب) می باشد.

ریواستگمین (Exelon)

این دارو نیز با افزایش سطح استیلکولین در مغز، عملکرد شناختی را بهبود می بخشد. این دارو به صورت قرص، کپسول یا پچ پوستی در دسترس است و برای مراحل خفیف تا متوسط بیماری آلزایمر تجویز می شود. عوارض جانبی شامل تهوع، استفراغ، لاغر شدن، سرگيجه و سستی عضلانی می باشد.

ممانتین (Namenda)

این دارو با کنترل گیرنده های گلوتامات در مغز، فعاليت عصبي را تنظيم می كند. گلوتامات یک ماده شیمیایی است که در انتقال پیام های عصبی نقش دارد. این دارو برای مراحل متوسط تا شدید بیماری آلزایمر تجویز می شود و گاهی با داروهای دیگر ترکیب می شود. عوارض جانبی شامل گيجی، سردرد، خستگی، اسهال و افسردگی می باشد.

علاوه بر داروهای فوق، یک داروی جدید به نام آدوکانوماب (Aduhelm) به تازگی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید شده است. این دارو با بچسبیدن به پروتئین های آمیلوئید که در مغز پلاک تشکیل می دهند، سبب حذف آنها توسط سیستم ایمنی می شود. این دارو برای کسانی که علائم خفیف آلزایمر دارند، مناسب است. عوارض جانبی شامل تورم و خونريزی مغزی می باشد.

برای استفاده از هر یک از این داروها، باید با پزشک خود مشورت کنید و نسبت به عوارض جانبی و تداخلات دارویی آگاه باشید. همچنین باید به رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم، تحریک ذهنی و حفظ رابطه های اجتماعی توجه کنید.

بهترین فوق تخصص آلزایمر در تهران |داروی آلزایمر چیست

داروی آلزایمر چیست

همانطور که گفتیم، چهار دارو برای درمان آلزایمر تایید شده اند که سه تای آنها در ایران نیز موجود هستند. این داروها عبارتند از:

  • دونپزیل (Aricept)
  • گالانتامین (Razadyne)
  • ريواستگمين (Exelon)

علاوه بر این داروها، چهارمین دارو که به تازگي تایید شده است آدوکانوماب (Aduhelm) نام دارد که با چسبیدن به پلاک های آميلوئید در مغز، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آنها را از بین ببرد. این دارو در مراحل اولیه آلزایمر مصرف می شود و به صورت تزریق داخل وریدی انجام میشود. عوارض جانبی این دارو ممکن است شامل تورم و خونريزی مغزی باشد.

این دارو هنوز در ایران وارد نشده است و قیمت و نحوه تهیه آن مشخص نیست.

بیشتر بدانید: علائم آلزایمر در زنان چیست؟

جدیدترین داروهای آلزایمر

جدیدترین داروی آلزایمر چیست ؟ آلزایمر از جمله بیماری هایی است که موجب کاهش تدریجی حافظه، تفکر، قضاوت و توانایی های شناختی فرد می گردد. در حال حاضر برای این بیماری درمان خاصی پیدا نشده است. اما جدیدترین داروهای آلزایمر می توانند علائم آن را کنترل کرده و پیشرفت بیماری را کند نمایند.

البته این داروها در مراحل اولیه آلزایمر مصرف می شوند و به صورت تزریق داخل وریدی انجام می گردد. عوارض جانبی این دارو ممکن است شامل تورم و خونريزی مغزي باشد.

داروی ممانتین برای آلزایمر

داروی ممانتین یکی از داروهای تایید شده برای درمان علائم زوال عقل متوسط تا شدید مربوط به بیماری آلزایمر است. این دارو با مسدود کردن عملکرد یک ماده طبیعی خاص در مغز به نام گلوتامات که تصور می شود با علائم بیماری آلزایمر مرتبط است، عمل می کند. این دارو نمی تواند بیماری آلزایمر را درمان کند، اما ممکن است حافظه، آگاهی و توانایی انجام اعمال روزانه را بهبود بخشد.

برخی از نکات مهم در مورد داروی ممانتین عبارتند از:

  • دارو را طبق دستور پزشک و در ساعات مشخص و دقیق مصرف کنید و از کم یا زیاد کردن دوز خودداری کنید.
  • دارو را با یا بدون غذا از طریق خوراکی مصرف کنید. برای کاهش خطر عوارض جانبی، بهتر است همراه غذا مصرف کنید.
  • اگر از قرص یا کپسول استفاده می کنید، آن را به صورت کامل ببلعید و از شکستن یا جویدن آن خودداری کنید.
  • اگر از محلول خوراکی استفاده میکنید، برای اندازه گیری دوز از سرنگ خوراکی همراه محصول استفاده کنید و آن را با آب یا مایعات دیگر مخلوط نکنید.
  • هنگام شروع درمان با دارو، ۵ میلی گرم در روز استفاده کنید و پس از ۱ هفته، دوز را به ۱۰ میلی گرم در روز افزایش دهید. پس از ۲ هفته دیگر، دوز را به ۱۵ میلی گرم در روز و پس از ۳ هفته دیگر، دوز را به ۲۰ میلی گرم در روز (حداکثر دوز) برسانید. هنگام افزایش دوز، آن را به صورت دو بار در روز (صبح و عصر) تقسیم کنید.

اگر چنانچه فراموش کرده اید چه تعداد قرص گرفته اید، قبل از تجدید نسخه با پزشک خود صحبت کنید.

  • عوارض جانبی داروی آلزایمر چیست ؟ عوارض جانبی این دارو شامل سردرد، سرگيجه، تهوع، استفراغ، يبوست، بدن درد، خستگي و لاغری می باشد. اگر این عوارض جانبی ماندگار یا شدید شدند، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • از مصرف همزمان داروی ممانتین با داروهای دیگری که بر روی گلوتامات اثر می گذارند، مانند آمانتادین، کتامین، دکسترومتورفان و بعضی از ضدسرطان ها خودداری کنید. این داروها ممکن است باعث تشدید عوارض جانبی شوند.
  • اگر باردار یا شیرده هستید یا قصد بارداری دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. اثرات دارو بر روی جنین یا شیرده نامشخص است.
  • اگر به هر نوع آلرژی دارویی یا غذایی دچار هستید، قبل از مصرف دارو به پزشک خود بگویید. بعضی از ترکیبات دارو ممکن است حساسیت بدن را تحریک کنند.
داروهای آلزایمر در سالمندان | داروی آلزایمر چیست

قرص آلزایمر خارجی

بیماری آلزایمر در حال حاضر درمان قطعی ندارد، اما در پاسخ به سوال داروی آلزایمر چیست می توان گفت که برخی داروها می توانند علائم را کنترل کرده و پیشرفت بیماری را کند کنند.

به طور کلی چهار قرص آلزایمر خارجی برای درمان این بیماری تایید شده اند که سه تای آنها در ایران نیز موجود هستند. این داروها عبارتند از:

  • دونپزیل (Aricept)
  • گالانتامین (Razadyne)
  • ريواستگمين (Exelon)

داروی آلزایمر چیست ؟ علاوه بر این داروها، چهارمین دارو که به تازگي تایید شده است آدوکانوماب (Aduhelm) نام دارد که با چسبیدن به پلاک های آميلوئید در مغز، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آنها را از بین ببرد. این دارو در مراحل اولیه آلزایمر مصرف میشود و به صورت تزریق داخل وریدی انجام می شود.

داروهای آلزایمر در سالمندان

داروی آلزایمر چیست ؟ این سوالی است که اکثر افراد دارای سالمند در خانه از ما می پرسند.چرا که سالمندی ممکن است با آلزایمر همراه باشد. بنابراین داروهای آلزایمر در سالمندان می تواند تا حد زیادی از پیشرفت این بیماری جلوگیری نماید.

همانطور که گفتیم، آلزایمر در حال حاضر درمان قطعی ندارد، اما برخی داروها می توانند علائم را کنترل کرده و پیشرفت بیماری را کند کنند.

چهار دارویی که در بالا به آن اشاره کردیم، برای درمان آلزایمر در سالمندان تایید شده اند که سه تای آنها در ایران نیز موجود هستند.

داروی آدوکانوماب در ایران

داروی آلزایمر چیست ؟ داروی آدوکانوماب در ایران فعلا موجود نیست. آدوکانوماب یک داروی جدید برای درمان بیماری آلزایمر است که توسط شرکت بایوژن (Biogen) تولید شده و در ژوئن 2021 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تأیید شده است.

این دارو با چسبیدن به پلاک های آمیلوئید بتا که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر تجمع می یابند، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آنها را از بین ببرد. این دارو ممکن است علائم را کنترل کرده و پیشرفت بیماری را کند نماید.

در صورتی که هنوز سوال داروی آلزایمر چیست برای شما مطرح است و ترجیح می دهید از قرص خارجی آزایمر استفاده کنید، باید بدانید که این دارو هنوز در ایران وارد نشده است و قیمت و نحوه تهیه آن مشخص نیست. برخی از علل عدم ورود این دارو به ایران عبارتند از:

هزینه بالای دارو

قیمت هر دز این دارو حدود ۵۶ هزار دلار است و برای یک سال درمان، حدود ۵۶۰ هزار دلار نیاز است. این قیمت خیلی بالاتر از سایر داروهای آلزایمر است و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، خرید و تهیه آن بسیار سخت است.

عدم اطمینان از اثربخشی دارو

با وجود تأیید FDA، هنوز شک و تردیدهای زیادی درباره اثربخشی و عوارض جانبی این دارو وجود دارد. بعضی از محققان معتقدند که شواهد علمی کافی برای نشان دادن فایده ای از این دارو نسبت به سایر داروهای موجود ندارند. همچنین، عوارض جانبی شدید مثل خونريزی و تورم مغزی در بسياری از بيماران گزارش شده است.

عدم پذیرش توسط سازمانهای سلامت جهانی

سازمان جهانی بهداشت (WHO) و آژانس دارويي اروپا (EMA) هنوز نظر رسمی درباره تأييد يا رد اين دارو نداده اند. EMA در دسامبر 2021 پس از بازبيني مجدد، نتيجه گيری كرده كه شواهدی كافی برای نشان دادن فايده كلينيكی يا كاهش پلاك های آميلوئيدی در مغز بيماران با استفاده از آدوكانوماب وجود ندارد.

متخصص مغز و اعصاب برای آلزایمر در تهران

داروی آلزایمر چیست ؟ همانگونه که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، بیماری آلزایمر یک نوع زوال عقل است که با کاهش حافظه، تفکر و رفتار همراه است. این بیماری معمولا در سنین بالا شروع می شود و با گذشت زمان پیشرفت می کند. علت دقیق آلزایمر هنوز شناخته نشده است، اما فاکتورهای ژنتیکی، سبک زندگی و عوامل محیطی ممکن است نقش داشته باشند. داروی آلزایمر چیست

بهتر است به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب برای آلزایمر در تهران مراجعه کنید. این پزشکان با استفاده از روش های تشخیصی مانند آزمایش های خون، تصویربرداری از مغز و آزمون های روانشناسی، می توانند وضعیت شناختی و عصبی بیمار را ارزیابی کنند. همچنین، با تجویز داروهای مناسب و راهنمایی درباره رژیم غذایی، فعالیت بدنی و روحی، می توانند علائم آلزایمر را کاهش دهند و کیفیت زندگی بیمار و خانواده اش را بهبود بخشند.

از جمله پزشکان متخصص مغز و اعصاب که در تهران در زمینه آلزایمر فعال هستند عبارتند از:

دکتر شبنم رفیع زاده

دکتر شبنم رفیع زاده دارای مدرک تکمیلی اختلالات حافظه از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در کلینیک ویستان واقع در مرزداران به بیماران آلزایمر مشاوره و درمان می دهد.

دکتر مهسا موسوی

دکتر مهسا موسوی یکی از پزشکان برجسته در زمینه مغز و اعصاب هستند که در تهران فعالیت می کنند. ایشان دارای تخصص نورولوژی هستند و به بیمارانی که دچار اختلالات عصبی و شناختی مانند صرع، سکته مغزی، پارکینسون، آلزایمر، میگرن و … هستند، خدمات درمانی و مشاوره ای ارائه می دهند. همچنین، ایشان قادر به انجام تست نوار عصب و عضله هستند که یک روش تشخیصی برای بررسی عملکرد عصب ها و عضلات است.

از طریق وبسایت کلینیک ویستان می توانید به صورت آنلاین نوبت ویزیت از دکتر مهسا موسوی رزرو کنید.

دکتر شهربانو کاظمی

دکتر شهربانو کاظمی یک پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است که به درمان دردهای عضلانی اسکلتی، ستون فقرات و نوار عصب و عضله می پردازد. ایشان همچنین از روش های طب سوزنی، تزریق داخل مفصل و منیپولیشن (حرکت درمانی) برای کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران استفاده می کنند.

بهترین دکتر مغز و اعصاب برای آلزایمر در تهران | داروی آلزایمر چیست

بهترین دکتر مغز و اعصاب برای آلزایمر در تهران

بهترین دکتر مغز و اعصاب برای آلزایمر در تهران کسی است که بتواند این بیماری را ریشه یابی کند و قبل از پیشرفت این بیماری آن را درمان نماید. کلینیک ویستان با در اختیار داشتن پزشکان متخصص و کاربلد و تجهیزات پیشرفته می تواند بهترین درمان را متناسب با شرایط شما ارائه نماید.

در این مقاله سعی کردیم به صورت صریح و شفاف به سوال داروی آلزایمر چیست پاسخ دهیم. در صورتی که در این خصوص سوال یا پرسشی برای شما مطرح است و همواره ابهاماتی برای درمان بیماری آلزایمر وجود دارد، می توانید با کلینیک ویستان تماس بگیرید یا در بخش نظرات پایین همین صفحه مطرح کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 02144927197