آلزایمر زودرس و۶ نکته کاربردی برای افراد مبتلا

خدمات
82 / 100

در این مقاله با علل وعلائم ابتلا به آلزایمر زودرس یا آلزایمر جوان ،همچنین بانحوه برخورد با شخص مبتلا آشنا می شوید.

آلزایمر زودرس(جوان) ،علل ابتلا و چالشهای پیش رو در مواجهه با آلزایمر جوان

آیا احتمال ابتلا به آلزایمر در سنین جوانی وجود دارد ؟ در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم .

آلزایمر جوان (آلزایمر زودرس):

Early Alzheimer’s and Alzheimer’s symptoms

زمانی که علائم قبل از 65 سالگی شروع می شود یعنی قبل ازمیانسالی ، احتمال تشخیص اشتباه بیشتر است. این نوع نادر آلزایمر بر کار، امور مالی و خانواده تأثیر می گذارد.

آلزایمر با شروع جوانی (که آلزایمر زودرس نیز نامیده می شود) (Early Alzheimer’s) یک شکل غیر معمول از زوال عقل است که افراد کمتر از 65 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. حدود 5 تا 6 درصد از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر قبل از سن 65 سالگی علائم را نشان می دهند. بنابراین اگر 6 میلیون آمریکایی آلزایمر داشته باشند، حدود 300000 تا 360000 نفر آلزایمر جوانی مبتلا هستند.
اکثر افراد مبتلا به آلزایمر در سنین جوانی در سنین 30 تا 60 سالگی علائم این بیماری را بروز می دهند.

علت آلزایمر زودرس یا جوان(young alzheimers)

برای اکثر افراد مبتلا به آلزایمر زودرس، علت ابتلا به هیچ وجه به جهش ژنتیکی مرتبط نیست. کارشناسان به طور کامل نمی دانند که چرا برخی افراد در سنین پایین تر از دیگران به این بیماری مبتلا می شوند.

معمولاً آلزایمر جوان (young alzhimers )می تواند ناشی از جهش در یکی از سه ژن (APP، PSEN1 یا PSEN2) باشد که به طور بالقوه می تواند به سایر اعضای خانواده منتقل شود. داشتن والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ که سابقه ابتلا به آلزایمر جوانی اند می تواند نشانه ای برای این تغییرات ژنی باشد.

عوامل ژنتیکی در ابتلا به آلزایمر زودرس


این سه ژن روی هم در کمتر از 1 درصد از افراد مبتلا به آلزایمروجود دارد، با این وجود در حدود 11 درصد از افراد مبتلا به آلزایمر جوانی وجود دارند. اگر یک جهش ژنتیکی در یکی از این سه ژن دارید، ممکن است قبل از ۶۵ سالگی به آلزایمر مبتلا شوید.

درک این نکته مهم است که سابقه خانوادگی بیماری آلزایمر لزوماً به معنای وجود یک جهش ژنی در یک فرد یا خانواده نیست. فقدان سابقه خانوادگی همچنین به این معنا نیست که فردی به بیماری آلزایمر در سنین جوانی مبتلا نشود. ممکن است بیماری آلزایمر با شروع جوانی از دلایلی غیر از تغییرات در این سه ژن ایجاد شود. آزمایش ژنتیکی برای بررسی این جهش‌ها در دسترس است. اگر می‌دانید که حامل نوعی از ژن‌های آلزایمر جوانی هستید، ممکن است بتوانید اقداماتی را انجام دهید تا خود و عزیزانتان راحت‌تر با اثرات این بیماری کنار بیایید.

اگر آلزایمر جوانی دارید که با یکی از این سه ژن مرتبط است یا حامل نوعی از این ژن ها بدون علامت هستید، با پزشک خود در مورد شرکت در یک مطالعه تحقیقاتی صحبت کنید.

محققان امیدوارند با مطالعه شکل جوانی آلزایمر، اطلاعات بیشتری در مورد علل و پیشرفت این بیماری کسب کنند و درمان های جدیدی را توسعه دهند.

تشخیص دقیق آلزایمر جوانی بسیار مهم است.
مهم است که سایر علل بالقوه – احتمالاً قابل درمان – علائم خود را شناسایی کنید و درمان مناسب را شروع کنید. بیماری آلزایمر همچنین می‌تواند در افراد جوان‌تر دارای ویژگی‌های کمی متفاوت باشد که می‌تواند منجر به تشخیص اشتباه و تأخیر در درمان مناسب و در نتیجه اثرات منفی بر کیفیت زندگی شود.

همچنین به دلایل شخصی و حرفه ای مهم است. همچنین می تواند به شما و خانواده تان زمان بیشتری برای تصمیم گیری های مهم در مورد مسائل مالی و حقوقی بدهد.
در محل کار، می تواند به شما اجازه دهد تا وضعیت خود را برای کارفرمای خود توضیح دهید و شاید حجم کاری کمتر یا برنامه راحت تری ترتیب دهید.

آلزایمر زودرس
  • چگونه با آلزایمر جوان مقابله کنیم

بیماری آلزایمر در هر سنی تاثیر فوق العاده ای دارد. اما افراد مبتلا به آلزایمر در سنین پایین ممکن است با چالش های منحصر به فردی روبرو شوند.

آنها ممکن است با انگ ها و کلیشه هایی در مورد این بیماری مواجه شوند. به دلیل سن کم، افراد مبتلا به آلزایمر در سنین پایین ممکن است متوجه شوند که دیگران باور ندارند که به این بیماری مبتلا هستند .
افراد مبتلا به آلزایمر در سنین پایین ممکن است روابط یا شغل خود را از دست بدهند آنها همچنین ممکن است با از دست دادن درآمد ناشی از تشخیص در حین کار مواجه شوند.

  • در محل کار چه باید کرد؟

قبل از اینکه وضعیت شما به طور قابل توجهی بر توانایی شما برای انجام کار تأثیر بگذارد، با کارفرمای خود صحبت کنید. آنچه شما می توانید انجام دهید: سعی کنید به موقعیتی بروید که با محدودیت‌های در حال پیدایش شما سازگاری بیشتری داشته باشد. خود و همسر، شریک زندگی یا مراقب خود را با شرایط بیماری خود آشنا کنید . بررسی کنید که ممکن است تحت چه قانون حمایتی برای افراد دارای بیماری قرار بگیرید . قانون مرخصی خانوادگی و پزشکی که به شما ارائه می شود به چه صورت خواهد بود. اگر احساس خستگی می کنید، ساعات کاری خود را کاهش دهید یا مرخصی بگیرید

نکات مقابله ای با آلزایمر زودرس برای زوج ها

.نکات مقابله ای زوج ها:

پس از تشخیص آلزایمر جوان، همسران یا شرکا اغلب احساس تنهایی یا از فقدان می کنند، زیرا با احتمال سپری کردن سال های طولانی بدون شریک فعال مواجه می شوند. . سعی کنید: در مورد نوع کمکی که از یکدیگر انتظار دارید صحبت کنید. در مورد تغییراتی که تجربه می کنید و روش های برطرف کردن نیازهای شما ، ارتباط برقرار کنید.

از درخواست کمک نترسید. تا حد امکان در بسیاری از فعالیت هایی که با شریک زندگی خود لذت می برید شرکت کنید و در صورت لزوم خود را تطبیق دهید. یا فعالیت های جدیدی پیدا کنید که بتوانید با هم از آنها لذت ببرید.

پوشه ای از منابعی که ممکن است با پیشرفت بیماری به آن نیاز داشته باشید، نگه دارید. مشاوری بیابید که با زوج هایی کار می کند که با مسائلی روبرو هستند که شما احساس می کنید به چالش کشیده می شوند.

چگونه به فرد مبتلا به آلزایمر زودرس کمک کنیم

  • چگونه بچه ها را درگیر کنیم؟

تشخیص آلزایمر در سنین پایین نیز برای کودکانی که ممکن است درک نکنند دشوار باشد. کودکان ممکن است خود را سرزنش کنند، عصبانی شوند یا به طرق مختلف واکنش نشان دهند. سعی کنید:

فعالیت هایی را پیدا کنید که می توانید با هم از آنها لذت ببرید.

صادقانه با فرزندان خود در مورد آنچه تجربه می کنید صحبت کنید.

یک گروه حمایتی برای کودکان پیدا کنید و فرزندان خود را به برخی از جلسات مشاوره خود دعوت کنید. مشاور مدرسه و مددکار اجتماعی فرزندتان را از وضعیت خود آگاه کنید.

یک یادداشت مکتوب، یا فایل تصویری یا صوتی از افکار، احساسات و تجربیات خود برای فرزندانتان نگه دارید. آنها از شما قدردانی خواهند کرد که افکار و خاطرات خود را با آنها اشتراک بگذارید.

مسائل پیش رو با آلزایمر زودرس
  • مسائل مالی در آلزایمر جوان

افراد مبتلا به آلزایمر جوان اغلب مجبورند کار را ترک کنند. از دست دادن درآمد یک نگرانی جدی برای آنهاست. اگر همسریا والدین نیز شغل خود را رها کنند تا مراقب تمام وقت شوند، وضعیت مالی حتی سخت تر می شود. بسیاری از برنامه‌های حمایت اجتماعی کمکی ارائه نمی ‌کنند مگر اینکه فرد مبتلا به آلزایمر بیش از ۶۵ سال سن داشته باشد. افراد جوان ممکن است برای ورود به چنین برنامه‌هایی به معافیت‌های ویژه نیاز داشته باشند.

آنچه شما می توانید انجام دهید: با یک برنامه ریز مالی و یک وکیل صحبت کنید تا به شما در برنامه ریزی برای نیازهای مالی آینده کمک کند. از کارفرمای خود بپرسید که آیا احتمال بازنشستگی پیش از موعد وجود دارد یا خیر؟ اسناد مالی خود را سازماندهی کنید و مطمئن شوید که همسر یا شریک زندگی آیا می تواند امور مالی خانواده شما را مدیریت کند یا خیر.

بیشتر بدانید: علائم آلزایمر در زنان چیست؟

علائم بیماری آلزایمر جوان یا زود رس

از دست دادن حافظه: ممکن است فراموشکارتر از حد معمول به نظر برسید و این مساله حتی باعث فراموش کردن تاریخ‌ها یا رویدادهای مهم شود. اگر مدام سؤالات تکراری می‌پرسید و یادآوری‌های مکرر لازم دارید، باید با پزشک متخصص مغز و اعصاب خود تماس بگیرید.

گذاشتن وسایل در مکان‌های اشتباه: این مساله ممکن است باعث شود که تصور کنید دیگران در حال دزدی از شما هستند. مشکل در برنامه‌ریزی و حل مسئله: اگر در ایجاد و پیروی از یک برنامه کاری یا حتی جمع‌آوری صورتحساب‌های ماهانه مشکل دارید، ممکن است به‌دلیل آلزایمر زودرس باشد.

مشکل در تصمیم‌گیری: این وضعیت ممکن است مشکلاتی در انتخاب‌های مالی و حتی رعایت بهداشت فردی ایجاد کند.

مشکل در انجام وظایف معمول: برخی از افراد ممکن است با مشکل تمرکز مواجه شوند. اگر شما در حین رانندگی در مسیر همیشگی گم شوید، این مساله ممکن است یکی از علائم آلزایمر زودرس باشد.

مشکل در تعیین دقیق زمان یا مکان: درک نادرست گذر زمان یکی از علامت‌های رایج آلزایمر زودرس در جوانی است. افراد مبتلا به آن ممکن است فراموش کنند که کجا هستند و چرا به این مکان آمده‌اند.

از دست دادن قدرت بینایی: مشکلات بینایی نیز ممکن است رخ دهند و باعث دشوار شدن فرآیند مطالعه یا رانندگی شوند.

مشکل در یافتن کلمات مناسب: ممکن است در یافتن کلمات مناسب برای موارد خاص مشکل داشته باشید. کناره‌گیری از کار و رویدادهای اجتماعی: ناتوانی‎های ذهنی ممکن است باعث شوند که انزوا را انتخاب کنید.

بهترین پزشک آلزایمر در تهران

سخن آخر

عناصر کلیدی مواجهه با بیماری آلزایمر ، آموزش و حمایت هستند. این امر به ویژه در آلزایمر جوان با توجه به چالش های منحصر به فرد آن صادق است. ارتباط با خدماتی مانند گروه های پشتیبانی می تواند به شما در شناسایی منابع، به دست آوردن درک عمیق تر از بیماری و یادگیری راه های سازگاری کمک کند. به یاد داشته باشید، شما تنها نیستید. منابع زیادی برای کمک به شما، خانواده و مراقبانتان در مقابله با این بیماری در دسترس است.

همچنین بخوانید:روش های درمان آلزایمر

گروه پزشکی ویستان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 02144927197